Messing besökte glasriket

Regeringens infrastrukturminister Ulrika Messing var på tisdagen i glasriket och diskuterade vad som kan göras för att stärka glasnäringens i framtiden.
Besöket gjordes med anledning av de varsel och neddragningar som drabbat flera olika glasbruk under våren. Mycket av mötet kom att handla om vad som kan göras på kort sikt och vad som behövs mer långsiktigt. - Det är viktigt att arbetsförmedlingarna och länsarbetsnämnderna har pengar för att möta de varsel som ligger, men jag ska också fortsätta diskusionen om synen på forskning och utveckling inom glasnäringen, sa Ulrika Messing och lovade att ta upp de frågorna med sina regeringskollegor Vid besöket på Kosta glasbruk träffade Ulrika Messing representanter för Orrefors Kosta Boda-koncernen, landshövding Lars Åke Lagrell och kommunalråden i de aktuella kommunerna. Hon fick också ta emot en budkavle från gårdagens stora manifestation i Orrefors
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".