Smålands flora belönades

På måndagen avslöjade Smålands Akademi vilka som är årets pristagare. En av utmärkelserna är Linnépriset som i år tilldelas redaktionen bakom Smålands flora.

Linnépriset som delas ut tillsammans med LRF och som är på 20 000 kronor tilldelas Smålands flora - den hittills största floran i Sverige där 380 personer har hjälpt till att inventera den småländska naturen under vår, sommar och höst. Priset tas emot av Allan Karlsson från Eksjö och Margareta Edqvist från Nässjö.

Emilpriset till Astrid Lindgrens minne på 30 000 kronor går till konstnären och illustratören Eva Eriksson. Hon har bland annat skapat bilderböckerna om Max, Vilda Bebin och hunden Rosa. Medutdelare av Emilpriset är Saltkråkan AB.

Priset till Dag Hammarskjölds minne på 30 000 kronor ges till Thomas Hammarberg, Europarådets kommissarie för mänskliga rättigheter. Wallquistpriset, på 25 000 kronor, går till pingstpastorn och teologie doktorn Ulrik Josefsson. Medutdelare här är Växjö stift.

Priserna delas ut i Domkyrkan i Växjö 15 november vid Akademins högtidssammankomst.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista