Björn Wirdheim från Växjö aktuell för formel 1

Racerföraren Björn Wirdheim från Växjö leder formel 3000-mästerskapet klart, men pengarna börjar tryta. Nu kan Björn Wirdheim dock slutföra sin säsong tack vare nya pengar från Svenska Bilsportförbundet.
Svenska Bilsportförbundet satsar på att få fram dels en rallyförare i världsklass, och dels på att få fram en formel 1-förare. Och just Björn Wirdheim är påtänkt för att köra formel 1 - en chans som han länge har strävat efter. - Med mina framgångar som jag uppnått så vet jag att jag är tillräckligt bra för att göra ett bra jobb i formel 1, säger Björn Wirdheim. Att köra ytterligare en säsong i formel 3000 är inte aktuellt, enligt Björn Wirdheim. - Nej, jag tror inte att det är aktuellt. Vi står fast vid vår stategi och det finns ingen anledning till att jag inte skulle gå vidare nästa säsong, säger Björn Wirdheim.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".