Inspektör fann flera döda kalvar

När miljö - och hälsokyddsinpektören kom till en gård i Växjö kommun i slutet av april hittade han flera döda kalvar i ladugården. De nyfödda kalvarna har troligen dött av svält.
Miljö - och hälsoskyddskontoret har fått in flera anonyma anmälningar om att djuren på den aktuella gården far illa. I slutet av april gjorde inspektören ett oanmält besök hos djurägaren och upptäckte då att ungdjuren saknade både vatten och foder och var mycket magra. Djurägaren förklaring var att ungdjuren precis hade flyttats från den stora ladugården till den här byggnaden och nu skulle släppas ut på grönbete. Men inne i själva ladugården sprang flera nyfödda kalvar lösa och tre kalvar hittades också döda. De har troligen inte hittat tillbaka till modern och därför inte fått tillräckligt med mjölk och svulit ihjäl, enligt miljö - och hälsoskyddsinpektören. Djurägaren ska nu omedlebart åtgärda bristerna och föreslås också få ett så kallat föreläggande för brister enligt djurskyddlagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".