Socialsekreterare i Lessebo vill jobba hemifrån

En socialsekreterare ska kunna låna en dator av kommunen och sedan kunna sitta hemma och jobba. Det föreslår Akademikerförbundet SSR i Lessebo, som nu har vänt sig till kommunledningen med sin idé.
Att få möjlighet till att jobba hemma skulle kunna ge flera fördelar, både för kommunen och den anställde. Det anser Alexander Ramsing, som är socialsekreterare i Lessebo. Socialsekreterarna är en bristyrkesgrupp och därför skulle det kunna vara ett lockbete i samband med personalrekrytering. Men det skulle också bli bättre utredningar och mer effektivt utnyttjande av arbetstiden om man då och då fick sitta hemma och i lugn och ro koncentrera sig på uppgiften, skriver akademikerförbundet i sin framställan. - Och eftersom det är arbetsledaren som alltid måste godkänna ett hemarbete, finns det ingen risk att det här utnyttjas på ett felaktigt sätt, säger Alexander Ramsing.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".