Nytt hopp om Stenlyckeskolan

Efter massiv kritik backar nu dom borgliga partierna i frågan om att lägga ner Stenlyckeskolan i Alvesta. På Kommunfullmäktige igår kväll bestämdes att skjuta upp frågan till i höst. - Vi har lyssnat på föräldrarnas kritik säger Karin Wernersson, centerpartistiskt kommunalråd i Alvesta.
Förslaget till en ny skolorganisation som bland annat innebär att Stenlyckeskolan läggs ner har drivits hårt av dom styrande partierna i Alvesta. Men när det avgörande beslutet igår skulle tas, valde dom ledande politikerna sig för att gå med på oppositionens förslag om att skjuta upp frågan till nästa möte, ett beslut som är väldigt ovanligt i kommunfullmäktige. Fram tills dess ska man räta ut dom frågeteckan som finns när det förslaget. Fortfarande är skolans framtid oviss, men opposition, personal och föräldrar som länge kämpat mot förslaget var igår nöjda med beskedet, som dom ansåg ge nytt hopp.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".