Danskar åtalade för dråp i Kosta

De båda danska medborgare som misstänks ha dödat en 46-årig man i Hulterstad utanför Kosta åtalades på onsdagen för dråp och grov stöld. Den ena av dem åtalas även för grov mordbrand.
- De kände varandra sedan tidigare och det finns omständigheter som tyder på att det är något mer än ett fyllebråk. Men det sparar jag till rättegången, säger åklagaren Anna-Karin von Schoultz till Sveriges Radio Kronoberg. Det var den andra maj som de båda männen, 26 och 30 år gamla, ska ha dödat 46-åringen i hans hus i Hulterstad. Och en av dem har sedan satt eld på huset för att dölja brottet, enligt åklagaren. Båda männen erkänner att de misshandlat 46-åringen, men nekar till att ha dödat honom. - Han fick vad han behövde, han har varit en skitstövel mot mig sedan jag träffade honom, säger en av de åtalade i polisförhöret. Rättegången mot de båda männen inleds på tisdag i nästa vecka i Växjö tingsrätt. 46-åringen hade misshandlats mycket kraftigt. Den troliga dödsorsaken är inre blödningar med mycket blod i lungorna, enligt rättsläkaren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".