Bååth lämnar Orrefors Kosta Boda

Orrefors Kosta Boda-koncernen ska genomföra förändringar i sin ledningsgrupp inom kort. Tekniska direktören Lars Bååth, tidigare vd, lämnar företaget efter fem år.
Hans efterträdare är redan utsedd - den 11 augusti börjar Tomas Idermark på Orrefors Kosta Boda. Tomas Idermark har tidigare varit platschef på godistillverkaren Candelia i Kalmar och han var med och drog i gång Coop Bank. Men för ett halvår sedan lämnade han Coop Bank. Han kommer att anställas av Orrefors Kosta Boda som konsult till en början och i november ska hans insatser utvärderas för framtida beslut. Lars Bååth lämnar Orrefors av familjeskäl och har fått ett nytt arbete på Göteborgskex. Och så här säger en av de fackliga företrädarna, Peter Sand, klubbordförande på Kosta Glasbruk, om förändringarna i ledningsgruppen: -Det är ju aldrig bra om någon försvinner som jobbat i företaget så länge, med den kompetensen och erfarenheten som Lasse Bååth har. Sedan om det visar sig vara bra eller dåligt vet vi inte ännu, säger han. Under onsdagen sökte vi ledningen på Orrefors Kosta Boda för en kommentar men utan framgång.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".