Växjö

Växjö IBK behåller serieledningen

Växjö IBK håller kvar sin serieledning i division 1 södra efter söndagens vinst över Linköping IBK med 10-4 i Teleborgshallen. Växjö har samma poäng men bättre målskillnad än tabelltvåan FBC Göteborg.

Söndagens motståndare Linköping var av många tippade som ett av favoritlagen inför den här säsongen men har hittills varit ett mittenlag i division 1 södra. Första perioden hängde Linköping med bra men i den andra stampade Växjöspelarna på gasen och drog ifrån med fyra raka mål.

- Det var nog att vi började spela vårt eget spel och hålla bollen i offensiva zonen. Vi rullade runt där så de blev trötta och hängiga liksom. De gick ju bara runt på två femmor, vi hade ju tre. Sen sätter vi våra målchanser, det gör inte de, säger målvakten Erik Svensson i Växjö IBK.

I den tredje perioden ägnade sig Växjö i princip bara åt att bevaka segern som egentligen var klar när David Östergren satte 8-1 i början av den tredje och sista perioden.

- Linköping viker ner sig när vi drar ifrån och tar ledningen med ett par bollar. Då har de ju mindre än oss att spela för, så därför blir matchbilden som den blir, säger Växjös tränare Viktor Matsenius.

Klyschan ”det var en laginsats” stämde bra in på Växjös spel den här dagen, även om Erik Svensson återigen gjorde en snygg insats i målet och Magnus Gustafsson blev utsedd till bästa spelare. Gustafsson och Christian Klintorph blev tvåmålsskyttar men i övrigt fördelade sig målen jämnt över laget.

Med sju omgångar kvar att spela leder Växjö serien på samma poäng som Göteborg. Förutsättningarna är att endast ettan går vidare till elitseriekval.

Anna Johansson
anna.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".