Växjö

Ny parkeringslösning utreds i Växjö

Parkera bilen utanför centrum, lös parkeringsbiljett och ta bussen in till jobbet. Det har socialdemokraten Elsa Jönsson föreslagit i en motion. Tekniska nämden är positiv till idén och kommer nu att utreda förslaget.

Elsa Jönsson har hämtat inspiration från den franska staden Bordeaux där det finns stora parkeringsplatser längs de stora infartslederna. Där finns också busshållplatser och när man parkerar sin bil betalar man parkeringsavgift och får en biljett som gäller på bussen in till centrum.

Tekniska nämnden är positiv till Elsa Jönssons förslag och kommer nu att utreda frågan om en ny parkeringslösning. Det säger Kjell Gustafsson som är teknisk chef på Växjö kommun.

- Eftersom Bordeaux är en mycket större stad än Växjö kanske vi inte kan använda samma system men vi kan ju titta på delar av det, säger Kjell Gustafsson.

Anna Johansson
anna.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".