Den föreslagna hallen byggs ihop med den befintliga hallen vid Kungsmadskolan. Ritning: Wibroe & Wibroe arkitekter
Växjö

Växjö HF nära byggstart

Växjö kommuns byggnadsnämnds arbetsutskott beslutade igår att rekommendera att Växjö handbollsförening får bygglov för en egen träningshall vid Kungsmadskolan i Växjö. Föreningen ska själva äga och driva hallen.

– Vi måste se till att våra lag har träningstider och i slutändan kommer det att hjälpa alla föreningar i stan eftersom vi har lovat att koncentrera vår verksamhet till både den nya hallen och den befintliga hallen på Kungsmadskolan säger Håkan Gröön, ordförande i Växjö HF.

Växjö kommun har själva konstaterat ett underskott av träningshallar och Växjö handbollsförenings initiativ att på egen hand bygga en hall som under dagtid hyrs ut till kommunen och på kvällen nyttjas av klubben, är välkommet. Det säger kommunalrådet Bo Frank till Sveriges Radio Kronoberg. Och kommunen är med på ett hörn eftersom marken som hallen byggs på ägs av kommunen och klubben får ett ränte- och amorteringsfritt lån på 5 miljoner kronor.

Nödvändigt med egna initiativ
Just att föreningar själva tar ansvar för att få träningsytor tror Håkan Gröön blir vanligare i framtiden

– Jag tror inte att det är den enda vägen men jag tror att det är nödvändigt. Kommunen har själva konstaterat att det finns brist på hallar och skulle vi se att kommunen bygger allt detta skulle det inte finnas inom överskådlig tid säger Håkan Gröön.

Klar till hösten
Hur mycket hallbygget kommer att kosta vill Håkan Gröön inte berätta men det handlar om runt 10 miljoner kronor. Och om byggnadsnämnden vid sitt möte den 28 januari går på arbetsutskottets linje kommer arbetet gå snabbt.

– Den ska vara klar till höstterminen 2009. Vi räknar med att vi ska kunna träna på kvällstid och att skolan som ska hyra av oss på dagtid ska kunna bedriva sin verksamhet från augusti 2009, säger Håkan Gröön.

Jens Pehrson
jens.pehrson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".