Växjö

Nystartad nattklubb stör grannar

Den nystartade nattklubben Barca på Folkets Park-området i Växjö stör grannarna. Flera av de som bor i närheten av det nyöppnade nöjesstället, har klagat över ljudivån från nattklubben.

– Det är ett jäkla buller från en bas som slår rakt igenom alla väggar, säger Henrik Lindblad som bor granne med nattklubben.

Han berättar för SR Kronoberg att han sover på soffan med tv:n påslagen på lördagnatten för att inte höra musiken.

Flera grannar har klagat
Och han är inte ensam om att klaga på volymen från nattklubben. Flera andra grannar har hört av sig till Växjö kommun och berättat att det är svårt att sova på lördagsnatten när musik är igång.

– Sedan är det ju värdet på fastigheten som man är orolig för. Det är mycket pengar det handlar om, fortsätter Lindblad.

Ägaren gör bullermätning
Ägaren till Barca säger till Sveriges Radio Kronoberg, att han är mån om att ha en bra relationen med grannarna. Därför ska han, till att börja med, genomföra en bullermätning hemma hos Henrik Lindblad, eftersom han bor närmast nattklubben.

Visar det sig då att värdena är för höga, kommer nattklubbsägarna ta ställning till vad som ska göras för att få ordning på problemet. Men att stänga klubben är inget alternativ, säger ägaren till SR Kronoberg.

Funderar på att flytta
Ägaren menar också att de som valt att bo i närheten av Folkets Park måste ha lite högre tolerensnivå. Det tycker inte Henrik Lindblad.

– Jag håller inte med om det. Och fortsätter problemen efter bullmätningen får jag ta mig en funderare på om jag ska bo kvar, avslutar Lindblad.

 

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".