Kronoberg

Regionförbundets chef får gå

Regionförbundets chef Ulla-Karin Jönsson slutar med omedelbar verkan. Det framgår av ett pressmeddelande från Regionförbundet Södra Småland.

Hon får 790 000 kronor.

Sedan i somras har det varit känt att det funnits problem med Ulla-Karin Jönssons ledarskap och det har kommit krav på hennes avgång.

- Vi har haft en diskussion bland politikerna att det inte har blivit som vi tänkt med Ulla-Karins ledarskap, säger Marie-Louise Hilmersson, ordförande i regionförbundets styrelse till Sveriges Radio Kronoberg.

Vad är det som har brustit?

- Det här med att vara chef på ett regionförbund som nyss är bildat, de bitarna har fungerat väldigt bra men lite av den sociala kontakten kan väl bli bättre. Det är vad vi har känt nu när vi har jobbat i två år.

Enligt Marie-Louise Hilmersson har Regionförbundet slutit ett avtal med Ulla-Karin Jönsson som säger att hon lämnar sin tjänst som chef med omedbar verkan samtidigt som hon får behålla 10 månadslöner. Jönsson som tjänat 74 000 kronor i månaden får också behålla en pensionsförmån värd 5 000 kronor i månaden under samma tid. Sammantaget får hon 790 000 kronor.

Enligt Marie-Louise Hilmersson är det en överenskommelse som bägge parter är överens om.

Som ny chef förordas Peter Hogla, 36 år, som idag är planeringschef på Regionförbundet.

Lena Pettersson

lena.pettersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".