Karin Torneklint. Foto: Tomas Oneborg, Scanpix
VÄXÖ

Karin Torneklint till IFK Växjö

En av Sveriges främsta friidrottstränaren, Karin Torneklint, blir ny tränare i IFK Växjö. Torneklint från Falun, har tidigare hjälpt bland andra Jenny och Susanna Kallur. Enligt avtalet kommer hon vara på plats i Växjö flera gånger under säsongen för att träna med klubbens aktiva.

- Jag hoppas bidra med främst häckteknik och inspiration. Men också med alla dom erfarenheter jag fått under åren med Jenny och Sanna, säger Karin Torneklint till SR Kronoberg.
Det är förstås det tidigare samarbetet med Agne Bergvall kring systrana Kallur som gjort att Torneklint nu kommer till IFK Växjö.
Möjligheten öppnades när Torneklint, för några månader sedan deklarerade, att hon hoppar av som tränare för Kallur-tvillingarna.
Och nu blir det alltså pendling mellan Falun och Växjö för Torneklint, som räknar med att vara på plats på Värendsvallen ungefär en gång i månaden.
Det råder knappast något tvivel om vilka kunskaper Karin Torneklints besitter. Ett exempel är förstås Susanna Kallur, som under Torneklints ledning, blivit en av världens bästa häcklöpare.
Torneklint kommer i första hand att träna just häck, med dom aktiva i Växjö. En av dom är SM-medaljören på 100 meter häck, Emma Magnusson.
- Hon kommer tillföra små detaljer som kan göra stor skillnad i slutet, säger Magnusson till SR Kronoberg.
Även Sveriges just nu främsta tjej på 400 meter häck, IFK Växjös Ulrika Johansson kommer ha stor nytta av Torneklints kunskaper. Men klubbens stora stjärna, länghopparen Carolina Klüft, kommer hon inte träna.
- Nej hon har ju valt att hoppa i stället men vi kanske kan övertyga henne att börja om på häcken, skrattar Karin Torneklint.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".