Studenterna har byggt en modell av hur den färdiga montern ska se ut. Foto: Jocke Wallgren/SR Kronoberg

Studenter förbereder inför mässa

Designprogrammets andraårsstudenter på Växjö Universitet arbetar just nu med en monter till Möbelmässan i Stockholm i början av februari. Monterns tema är ”inunder”.

Studenterna har arbetat med projektet sedan vecka 50. Det bedrivs som en kurs i utbildningen där eleverna lär sig att jobba i grupp. Det som skapas är en monter där Designprogrammets arbete ska visas.  

Designprogrammet är uppdragsgivaren, sedan har klassen en budget som ska hållas. De jagar själva sponsorer och ordnar resan.

- Namnet Inunder har vi valt för att vi vill visa vad som döljer sig under ytan på varje designprojekt vi visar. Säger studenten Kerstin Färlin.  

Studenterna har gjort en vit nedskalad modell som visar montern som just nu byggs. Den är full med små nästan uppvikta podier där projekten ska visas, men man visar också den teoretiska bakgrunden till varje färdigt projekt  genom text som projiceras inunder.

Hur kommer känslan vara när de första besökarna kommer in i montern?

- Jag tror det kommer kännas väldigt bra. Det känns som om vi har ett väldigt bra koncept. Det kommer bli strålande faktiskt. Säger studenten Oscar Efverlund.

Innan resan till Älvsjö så kommer eleverna bjuda in sponsorerna som får se resultatet på plats i M-huset där Designprogrammet håller till. För i verkstaden byggs montern upp i skala 1:1

Jocke Wallgren
jocke.wallgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".