Växjö

Uddamålsseger för Växjö IBK

Växjö IBK kom undan med blotta förskräckelsen i smålandsderbyt mot Slätafly från Torsås. Matchen slutade 3-2 (1-0, 0-1, 2-1).

- Jag tycker att vi gör en kämpainsats idag. Spelet är inte alls vad det har varit tidigare under säsongen, men det är ju målen som räknas och vi har ju ett mer än dem vilket känns bra, säger lagkaptenen Rickard Fransson i Växjö IBK till Radiosporten Kronoberg.

Den första perioden var krampaktig från båda lagen, men Växjö gjorde ändå 1-0 efter 14.13 genom David Östergren.

Andra perioden innehöll mycket gnäll från hemmalaget, både på domaren och internt i laget. Energin lades på fel saker och Slätafly kunde kvittera till 1-1 efter 14 minuter.

I tredje ryckte Växjö ifrån med två snabba mål genom Filip Kjellson och Eric Roos och det stod 3-1 efter drygt sex minuter. Det blev dock lite spännande på slutet när Slätafly reducerade till 3-2 efter 14.10. Men Växjö höll undan mycket tack vare duktige målvakten Erik Svensson. Publiken i Teleborgshallen, som är van vid att hemmalaget vinner med tvåsiffrigt fick nu se Växjö IBK vinna med uddamålet mot Slätafly som bara vunnit en enda match sedan mitten av november.

- Vi har många chanser men gör inte mål på dem och det blir lite krampaktigt. Det låser sig helt enkelt plus att de har bra skyttar och då blir vi lite försiktiga framåt. Det blir lite ”Hawaii” fram och tillbaka och det gynnar inte oss, säger Rickard Fransson i Växjö IBK

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".