Växjö

Växjö rasade ihop mot Västerås

Trots ledning med 2-1 i början av den andra perioden förlorade Växjö Lakers mot Västerås med 2-5 (1-1, 1-1, 0-3). Orken tröt i den tredje perioden för Växjö som spelade sin tredje match på fem dagar.

- De har ju inte spelat sen i tisdags och vi har spelat onsdag, fredag. Tredje matchen på fem dagar så det kändes väl som att de hade lite bättre energi än oss i slutet, säger Christian Magnusson i Växjö Lakers till Radiosporten Kronoberg.

Dennis Rasmussen gav Västerås ledningen med 0-1 redan efter 3.39 av den första perioden. Sen kvitterade Växjö till 1-1 i spel fem mot tre genom Erik Lindhagen efter 17.47.

Tidigt i andra gav Christian Magnusson Växjö ledningen när han satte 2-1 i powerplay. Efter 8.30 kvitterade Västerås till 2-2 genom Sebastian Meijer, också det i numerärt överläge. Ett mål som inte såg helt otagbart för Växjömålvakten Axel Brage. Vid det läget i matchen hade hemmalaget flera chanser att göra mål, men duktige Västerås-keepern Johan Thalberg stod i vägen.

I tredje perioden tog Västerås ledningen med 2-3 i powerplay genom Tingsrydssonen Niklas Olausson. Efter 13.09 ökade bortalaget på till 2-4 genom Henrik Nordfeldt innan Fredrik Johansson satte 2-5 i öppen kasse med en och en halv minut kvar att spela.

Växjö vann skotten med 31-24, men förlorade alltså matchen med 2-5.

-  Jag tycker vi hade hyfsade lägen, vi behöver nog få in någon av de här chanserna, då kanske allting släpper. Det kanske hade räckt med något sånt, funderar Växjös Christian Magnusson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".