Östers första träningsmatch för säsongen är mot Sveriges Radio Kronobergs länslag. Foto: Hans Runesson/Scanpix
Kronoberg

Starkt Öster möter Länslaget

På tisdagskvällen klockan 18 är det dags för den första utmaningen för årets Östertrupp. Då väntar Sveriges Radio Kronobergs länslag i den årliga matchen i Tipshallen. Öster ställer upp med sina bästa spelare, med undantag av de som är skadade eller sjuka.

Årets första träningsmatch kommer mitt i en tung träningsperiod och Öster ställs mot ett länslag med de bästa spelarna från kronobergslagen, frånsett Öster.

- Det är alltid okej att få en match under en hård träningsperiod, spelarna får ett avbrott från träningarna, kommenterar Östers tränare Andreas Ottosson på klubbens hemsida.

De som fattas i Öster är Tomas Petry och Daniel Petersson som är skadade, Robin Malmqvist som är sjuk och nyförvärvet Neil Hlavaty från USA som anlände till Sverige och Växjö under måndagen.

Förra året slutade matchen mellan Öster och Länslaget 1-0 till Öster efter ett straffmål.

Läs mer:

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sr.se 

Östers trupp mot Länslaget

Målvakter: Rasmus Rydén, Darmin Sobo


Backar: Stefan Karlsson, Mario Vasilj, Tobias Häll, Elmin Nurkic, Månz Karlsson och Tyler Hughes


Mittfältare/forwards: Alexander Henningsson, Fredrik Petersson, Enes Smajlovic, Freddy Borg, Matteo Blomqvist-Zampi, Niclas Moberg, Niclas Olausson, Danny Tadaris och Axel Johansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".