Skatteverket jobbar för fullt med att ta hand om alla ansökningar om ändrad skatt. Foto: Karin Hellzén/SR Kronoberg
Kronoberg

Hårt tryck på Skatteverket

Mängder av företagare hör nu av sig till Skatteverket. Anledningen är att de vill få sin skatt ändrad.

I dagarna har skattebeskeden för 2009 gått ut till landets alla företagare. Tillsammans med det beskedet kom också en uppmaning från Skatteverket till företagarna att se över så att de inte får betala för mycket skatt. Skatten beräknas nämligen på förra årets vinst och när konjukturen nu vänder neråt viker också vinsterna.

Enligt Liselotte Brunqvist som är sektionschef på Skatteverket i Växjö arbetar man nu för fullt för att hinna med att ta hand om alla ansökningar om ändrad skatt som kommit in.

– Vi har fått en ökning på åtminstone 20 procent jämfört med tidigare år, bara under måndagen kom det in 1000 ansökningar, säger Liselotte Brunqvist.

Många företagare ringer nu till Skatteverket med frågor om skatten och det innebär att det stundvis kan vara mycket svårt att komma i kontakt med Skatteverket.

– Ja, det är många som undrar varför de fått den informationen och så är det många som är oroliga, de förväntar sig en nergång och vill veta att deras nya deklaration verkligen kommit in, säger Liselotte Brunqvist.

Jens Pehrson
jens.pehrson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".