Plastisbanan på Växjö stortorg har inte blivit någon riktig succé. Foto: Karin Hellzén/SR Kronoberg
Växjö

Osäker framtid för plastisbana

Plastisbanan på stortorget i Växjö lyser med medborgarnas frånvaro. Och om det blir någon isbana på Stortorget nästa år är just nu oklart.

Växjö kommuns miljonsatsning har blivit en flopp säger vänsterpartiet och menar att medborgarna är missnöjda.

Och det moderata kommunalrådet Bo Frank håller med om att isbanan inte riktigt blivit så bra som man hoppats på.

– Någon dundersuccé har det inte blivit, det får man ju medge. Samtidigt är det ju en hel del som har åkt på isbanan men det kunde ju varit fler, säger Bo Frank och tillägger att han tror att fler skulle åkt om det varit mer liv och rörelse på torget.

Idag står banan tom för de mesta och när någon åker får de inget glid under skridskorna. Det berättar vänsterpartisten Carin Högstedt, som fått motta flera klagomål från medborgarna.

Men fram till den 1 mars kommer banan stå kvar på stortorget. Därefter ska den monteras ned och tekniska nämnden ska besluta om var banan ska placeras nästa år. Vänsterpartiet föreslår att banan flyttas till Spetsamossen lite utanför stadskärnan. Men om det blir aktuellt vill inte Bo Frank uttala sig om.

1,4 miljoner kronor har kommunen spenderat på plastisbanan och ytterligare kostnader tillkommer för att varje säsong montera ner och och upp banan. Och även om folk inte åker där just nu, tycker kommunalrådet Bo Frank att det är väl investerade pengar

– Får vi en bra placering och en bra framtida användning så har ju inte pengarna varit kastade i sjön, säger Bo Frank.

Karin Hellzén
karin.hellzen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".