Sävsjöström

Åtal efter dödsolycka i Sävsjöström

Dödsolyckan på Sävsjöström Trä i Sävsjöström förra sommaren får nu rättsliga följder. Åklagare Kennert Andersson har under fredagen väckt åtal om brott mot arbetsmiljölagen mot både vd och företaget.

Det var i juli förra året som en 15-årig flicka arbetade uppe på företagets tak och av okänd anledning föll igenom en lucka på taket och skadade huvudet så allvarligt att hon avled.

Åklagare Kennert Andersson menar att företaget har brustit i sitt ansvar när de låtit den 15-åriga flickan arbeta uppe på taket utan vare sig skyddsutrustning eller skyddsräcken.

Nu yrkar åklagaren på att företaget ska få betala en så kallad företagsbot på 100 000 kronor som straff och att vd för företaget ska få ett personligt bötesstraff för att ha brutit mot arbetsmiljölagen.

Företaget och vd ställs inte till svars för flickans död utan för att de låtit henne och en annan minderårig kamrat arbeta uppe på taket utan tillräcklig skyddsutrustning. 

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista