Tingsryd

Tingsryd förlorade i toppmötet

Tingsryd åkte på första förlusten i Allettan när man på söndagen gästade toppkonkurrenten Örebro. Närkingarna vann med 4-1 (1-0, 2-1, 1-0) och knappar nu in på Tingsryd i tabellen.

- Jag tycker vi är lite för tveksamma i de första två perioderna, egentligen fram till deras 3-0. Vi har några chanser och något stolpskott, men totalt sett är vi för tveksamma, säger TAIF:s tränare Mikael Tisell.

Örebro tog ledningen med 1-0 efter 9.43 i den första perioden och sen dröjde det till 13 minuter in på andra innan hemmalaget kunde göra 2-0. Örebros tredje mål kom i powerplay efter 15.19, men sen kunde TAIF reducera till 3-1 ganska omgående genom David Laudius.

- Det var lite tillfälligheter att det blev 3-0, det kunde ha varit 2-1 efter två perioder. Men vi var inte riktigt igång, vi åkte där och bromsade på något vis, säger TAIF-tränaren Tisell.

I tredje perioden vann Tingsryd skotten med 13-6 utan att lyckas göra mål. Istället var det Örebro som gjorde 4-1 i tom kasse när drygt 40 sekunder återstod av matchen.

- Vi gjorde en bra sista period, då naglade vi fast dem i stort sett i 20 minuter. Då var vi starka och släppte loss det som har kännetecknat laget.

4-1 till Örebro innebar första förlusten i Allettan för Tingsryd och nu knappar Örebro in på TAIF i tabelltoppen. Endast en poäng skiljer lagen åt.

- Det är inte så kul att förlora, men å andra sidan så hade vi sagt att vi fick vänta ända till Örebro borta så är det ändå skapligt, säger Mikael Tisell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista