Växjö

Inga spår efter gärningsmän

Polisen har inga spår efter de två män som ska ha överfallit en kvinna i närheten av simhallen i Växjö på söndagskvällen.

Enligt Robert Loeffel som är informationsansvarig på Kronobergspolisen har en brottsplatsundersökning genomförts på den plats som kvinnan pekat ut, men man har inte hittat några spår efter överfallet. Inte ett enda vittne har heller hört av sig under måndagen. Signalementen på gärningsmännen är för närvarande vagt.

Ville ha plånbok och mobil 
Det var vid 20-tiden på söndagen som kvinnan ringde till Kronobergspolisen och uppgav att hon utsatts för ett överfall vid ett parkområde i närheten av Simhallen i Växjö. Enligt kvinnan hade de försökt tvinga till sig hennes plånbok och mobiltelefon när hon rastade sin hund, en kungspudel. När hon vägrade ge männen sakerna, ska de ha slitit av kvinnan hennes jacka och byxor. Kvinnans kungspudel skall också ha bitit en av gärningsmännen under överfallet.

Polisen vill nu gärna komma i kontakt med folk som kan ha sett något. Speciellt intresserade är polisen av den bilist som enligt kvinnan körde förbi platsen och skrämde iväg männen genom att tuta.

Den som har uppgifter att lämna kan ringa telefonnummer 114 14 eller maila: tips.kronoberg@kronoberg.polisen.se

Therese Gabrielsson
therese.gabrielsson@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista