Växjö

"Nervöst? Nej, men jädrigt kul"

I helgen är några av Europas bästa 14-åringar i tennis på plats i Växjö. Sju nationer gör upp om vilka som ska gå till lag-EM. I det svenska landslaget finns löftet från Växjö TS, Olle Thestrup.

- Man är lite stolt över sig själv. Men jag kommer inte att vara nervös. Det är bara jädrigt kul, säger Olle Thestrup från Växjö TS.

Nej, nervös för själva landslagsuppdraget är inte Olle Thestrup. Han har representerat Sverige förr, trots att han inte ännu inte fyllt 14 år.

Bäst i sin åldersgrupp
Många är de experter som menar att Olle Thestrup är en talang utöver det vanliga. Men bara för Olle är bäst i sin åldersgrupp just nu är det förstås inte givet att han kommer bli en världsstjärna i framtiden.

- Det är inte schyst mot Olle att sätta den pressen på honom. Istället hoppas jag att han ska få utvecklas i lugn ro här hemma i Växjö. Det säger Fredrik Rosengren, tennistränaren från Växjö som tagit bland andra Jonas Björkman o Magnus Norman till eliten.

Vid sidan av planen kommer Växjö TS ordförande Åke Magnusson att finnas. Och om han får välja på om hemmapubliken blir hjälpa eller stjälpa för Thestrup, så säger han så här:
- Det måste väl bli hjälpa i så fall. Men jag ger inte Sverige så stora chanser ändå. De är dark horses, avslutar Åke Magnusson.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se