Växjö

Queens förlorade mot tabelljumbon

Växjö Queens förlorade mot tabelljumbon Högsbo med 55-63 i den södra Basketettan. Växjö ledde efter halva matchen, men de sista två perioderna var inte lika bra och dessutom hade hemmalaget svårt att få tag på Högsbos nyförvärv amerikanska pointguarden Kristina Younan.

- Jag tycker att vi tappade i ’defense’. Vi gör ett jättebra jobb på deras amerikanska, Emma och Johanna gör ett jättebra jobb på henne, men vi andra lyckades inte stoppa de övriga spelarna utan Kristian Younan fick spela fram dem väldigt bra, säger Ulrika Larsson som var tillbaka i Växjö Queens efter ett och ett halvt års skadefrånvaro.

Växjö Queens spelade bra i de två första perioderna och ledde i halvtid med 29-27. Men sen tappade hemmalaget spelet under matchens andra del och Högsbo kunde gå ikapp och dra ifrån.

- Vi borde ha gått ifrån i början av matchen och framförallt är vi för tveksamma i anfallsspelet som gör att vi slarvar bort för många anfall. Vi tar dåliga beslut och gör rätt beslut, men halvdant och då hänger Högsbo med oss hela vägen. Jag var lite rädd för att amerikanskan Kristina Younan skulle ta över i slutet om det var jämnt och så blev det, säger Växjö Queens tränare Magnus Fogelberg.

- Vi hade ju inte sett henne spela, men vi har ju statistik att gå efter och där kan man ändå utläsa en del. Men mycket mer än så visste vi inte om henne, säger Ulrika Larsson i Queens.

Ulrika Larsson gjorde sin första match i Queens på ett och ett halvt år eftersom hon varit borta på grund av en knäskada.

- Det känns jättebra att vara tillbaka, om man nu kan kalla det det, jag kommer spela ett par matcher här framöver förhoppningsvis. Det är jättekul att man kan bidra med någonting, säger Ulrika Larsson.

Ulrika Larsson blev bästa poängplockare i hemmalaget med 16 poäng, Cecilia Andreasen och Elin Hertzman gjorde 11 poäng var. Ulrika Larsson gjorde en mycket bra match i comebacken, men hennes lagkamrater var lite ovana vid att ha henne på planen vilket gjorde att de hade svårt att hitta sina roller på planen.

- Det har varit lite ’hattigt’ med olika lag här på sista tiden och det har säkert viss betydelse för förlusten. Sen tror jag en del bli tagna av stundens allvar, hade vi vunnit den här matchen så hade det varit helt klart att vi skulle slippa kvala. Men det tror jag satt lite i huvudena på oss, vi var mer rädda för att förlora än vi ville vinna och det gjorde att vi blev tveksamma, säger tränaren Magnus Fogelberg.

Anna Johansson
anna.johansson@sr.se

Martin Ekeholm
martin.ekeholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista