Växjö

Växjö straffade Björklöven efter målsnål historia

Växjö Lakers fick med sig bonuspoängen från Umeå Arena i mötet med Björklöven i Hockeyallsvenskan. Efter 60 mållösa ordinarie spelminuter, fem minuters lika mållös förlängning gick det hela till ett straffavgörande där Växjö kunde avgöra och matchen slutade 0-1.

- Det var jätteviktigt och jätteskönt att kunna hålla igen en hel match, det var ett tag sedan. Det har gått lite tungt både för mig och för laget, men jag hoppas det här kan vara en vändning. Vi spelade riktig kämpahockey i 60 minuter och det vet jag inte när vi gjorde sist, säger Växjös målvakt Christoffer Bengtsberg.

Björklöven vann skotten med 42-32, men det var två bra målvakter i Magnus Eriksson och Christoffer Bengtsberg som såg till att matchen var mållös efter 60 ordinarie minuter samt fem minuters förlängning.

- Magnus gör en jättematch. Han gör flera kanonräddningar, sidledsförflyttningar som bör vara givna mål, säger Christoffer Bengtsberg.

I straffläggningen fick David Lundbohm och Matti Aho i bortalaget äntligen nätkänning medan bara Johan Forsberg i hemmalaget lyckades göra mål. Bonuspoängen därmed till Växjö.

- Jag tycker vi har de vassaste chanserna och vi vann rättvist, säger målvakten Christoffer Bengtsberg i Växjö.

Har du spelat en mållös hockeymatch tidigare?

- Ja någon match har jag väl spelat, men då avgjordes det inte på straffar. Det var första gången på länge i alla fall, säger Christoffer Bengtsberg.

Gunnar Berlin
sporten.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".