Tingsryd

Tigrarna orkade mer än Pantrarna

Efter två jämna perioder ökade Tingsryds AIF på takten i den tredje perioden och vann mötet med Pantern i Allettan södra med 4-2 (1-1, 1-1, 2-0). Tingsryd befäste därmed sin serieledning inför 1590 åskådare i Dackehallen.

- Vi är väldigt bra tränade hela laget, det är det vi vinner matchen på. Att vi orkar hela matchen och tuggar på hela tiden, säger Joakim Hillding i Tingsryd till Radiosporten Kronoberg.

Tingsryd började den första perioden sömnigt, Pantern var det bättre laget och gjorde också 0-1 genom Patrik Boij efter 6.06. Under periodens andra hälft var Tingsryd mycket piggare och ökade tempot. David Laudius kvitterade till 1-1 i numerärt överläge efter 11.14.

- Vi har haft ett litet uppehåll nu, man har inte riktigt matchtempot i sig, säger Joakim Hillding apropå Tingsryds tröga start.

Om man hade kunnat skulle man kunna lägga karbonpapper på den första perioden för att beskriva den andra. För det var Pantern som började bäst och gjorde 1-2 genom Isaac Haag i powerplay efter 7.13. Tingsryd tog dock över och efter 10.17 kunde Fredrik Hansson kvittera till 2-2. Därmed hade två 20-åringar gjort tigrarnas två första mål. Sen hade Tingsryd riktigt bra tryck i slutet av perioden, dock utan att kunna ta ledningen.

- Vi måste vara med från början, vi åker alldeles för lite skridskor, vi är inte så fysiska som vi borde vara och vi måste hitta tillbaka till våra roller, säger Hillding.

Tendensen höll i sig även i tredje perioden. Tingsryd var som bäst under slutet av perioden, men med skillnade att den här gången lyckades inte Pantern göra något mål. Istället var det Sebastian Ellerstad som gjorde 3-2 till hemmalaget efter 14.15 och sen gjorde Joakim Hillding 4-2 efter 15.33. Eftersom även Örebro vann sin match medan trean Skåre förlorade ryckte topptrion ifrån. Tingsryd leder serien en poäng före Örebro och det är nu fem poäng ner till trean Skåre.

- Det är skönt att få lite avstånd, man kan spela mer avslappnat då, säger Joakim Hillding.

Janne Gunnarsson
sporten.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".