Skidskytte-VM körs i Sydkorea. Foto: Heiko Junge/Scanpix
Ljungby

Ljungbytummar hålls för skidskyttar

När skidskyttelandslaget nu laddar upp som bäst inför VM i Sydkorea som ska börja på lördagen sitter styrelseledamoten Birgitta Kristoffersson hemma i TV-soffan i Ljungby och håller tummarna.

Hon har den viktiga funktionen i Svenska skidskytteförbundets styrelse att vara kontaktperson mellan landslaget, utvecklingslaget och styrelsen.

Och att följa tävlingarna hemifrån är minst lika spännande som på plats, säger hon.

- Jag är lika nervös som om jag vore där, tror jag, säger hon.

- Men frågan är om det blir några tävlingar i morgon, det är varmt och regnar i Korea och jag har också nyligen fått information från förbundskaptenen Staffan Eklund, som är glad åt att tävlingarna ska börja, men pessimistisk på grund av vädret.

Birgitta Kristoffersson har ett idrottsligt förflutet inom fotbollen, både som domare och spelare. Och därifrån har hon mycket erfarenhet från idrottsföreningar.

Det var när hon arbetade på Södra skogsägarna under den period som Södra sponsrade Magdalena Forsberg som hon kom i kontakt med skidskytte och många tävlande och ledare.

Sedan drygt ett år är hon ledamot i förbundsstyrelsen, med ett speciellt ansvar för kontakten mellan landslag och utvecklingslag och styrelsen.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".