Mats Wilander är inte glad över nyheten om att DC-matchen mot Israel ska spelas inför tomma läktare. Foto: Peter Widing/Scanpix

"Tråkigt med tomma läktare"

På onsdagen kom beskedet att Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel kommer att spelas inför tomma läktare. Ett beslut som förbundskaptenen från Växjö, Mats Wilander, tycker är tråkigt.

– Jättetråkigt förstås att det ska behöva vara så men samtidigt har experter sagt sitt och då får man böja sig för deras beslut, säger Mats Wilander till SR Kronoberg.

Tennismatchen mellan Sverige och Israel klassas som en högriskmatch efter kriget mellan Israel och Hamas i Gaza. Tusentals demonstranter väntas komma till Malmö den 6-8 mars när Davis Cup-matchen spelas.

Vad de tomma läktarna får för effekter rent politiskt, vill Mats Wilander inte uttalas sig om. Men det har betydelse på det sportsliga planet. Den svenska Davis Cup-publiken har flera gånger hjälpt hemmapslarena till framgångar påpekar Wilander.

– Det är det roligaste som finns att som svensk tennisspelare känna publikstödet. Men i det här fallet måste man acceptera att det finns saker som är viktigare än tennis, avslutar Mats Wilander till SR Kronoberg.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".