Emil Mattisson skulle gärna se att det byggdes ett nytt kulturhus i Lessebo. Foto: Lars-Peter Hielle/SR Kronoberg
Lessebo

Lessebos önskelista: Nytt kulturhus

Trots en allt djupare lågkonjunktur och en växande arbetslöshet så vill framtidsberdningen satsa på ett nytt kultur och allaktivitetshus i Lessebo kommun. Unde måndagen ska kommunfullmäktige fatta beslut om man ska satsa på projektet.

– Man kan mötas över en kopp kaffe på väg till biblioteket, det kan bli en kulturskola, och fritidsgården ska finnas i ett framtida kulturhus, säger Susanne Johansson som är socialdemokratisk ordförande i framtidsberedningen i kommunen.

Fotolabb, café, bio och turistbyrå, tankarna är många vad som skulle kunna finnas i ett kulturhus i Lessebo.

Susanne Johansson hoppas att det kan finnas EU-pengar att hämta i Bryssel och nyligen beviljade det statliga Boverket cirka nio miljoner till liknande satsningar i Sverige.

Emil Mattisson från Lessebo är en av de som gärna skulle vilja ha ett nytt kulturhus.

– Vi är cirka 300 elever på kulturskolan i Lessebo, det är många som står på kö för att få vara med och ibland kan det vara svårt att hitta lokaler, säger Emil Mattisson.

Trots lågkonjunkturen och att folk tvingas gå ifrån glasbruken så tror Susanne Johansson att man har ett starkt stöd för projektet.

– Några kommunala anslag finns ju inte i nuläget men efter lågkonjunkturen ser vi framåt mot högkonjunkturen säger hon.

Lars-Peter Hielle
Lars-peter.hielle@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".