Ishockey

Ödesmatch för Troja-Ljungby

Ikväll är det hög dramatik i Sunnerbohallen i Ljungby. Troja möter Sundsvall i sista matchen i Allsvenskan. Seger ikväll och Troja är klara för play-off. Och det enda lag som kan störa dom planerna är Malmö som tar sig an Leksand borta.

– De får inte ta mer än en poäng. De får gärna spela sudden och sen förlora på straffar, då får de en poäng och det räcker ju för oss om vi vinner, säger Jan-Ove Fredriksson

Det är högdramatiskt. Malmö ligger på play-off-plats, en enda poäng före Troja. Troja möter på hemmais ett på pappret sämre Sundsvall och Malmö möter dom suveräna seriesegrarna Leksand - på bortais

– Normalt sett ska väl malmö få stryk i Leksand men det har tydligen inte varit någonting som varit normalt för Malmö nu de sista matcherna. De har medgång för tillfället, säger Jan-Ove Fredriksson

En hjälp på traven kan Troja ha fått av hockeyexperten Leif Boork som i tv sagt att han vill se Malmö i play-off istället för Troja.

– Jag måste säga att jag blir lite besviken att man som kommentator säger så.  Det är väldigt illa att han önskar att Malmö ska ta den sista matchen, säger Jan-Ove Fredriksson.

vad innebär det som tändvätska för er? 

– Jag hoppas att det betyder att killarna verkligen vill visa att vi gör allt för att ta den där sista platsen, säger Jan-Ove Fredriksson.

Håkan Erlandsson
hakan.erlandsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".