Tre häktade för grovt vållande till annans död

De tre män som anhållits för att ha rånat och dödat den 55-årige lantbrukaren Yngve Christensson utanför Traryd har nu häktats.
En av männen häktades på sannolika skäl misstänkt för rån och grovt vållande till annans död. De andra två männen häktades skäligen misstänkta för rån och grovt vållande till annans död, vilket är en lägre grad av misstanke. Och ännu en person har nu gripits och anhållits misstänkt för att vara delaktig i brottet som skedde för en dryg vecka sedan. Det var uppgifter från de nu tre häktade männen som gjorde att polisen misstänkte att det var fyra gärningsmän inblandade. Det säger Börje Ekelius, informationsansvarig vid Kronobergspolisen. - Vi fick uppgifter från de tre sedan tidigare anhållna, som gjorde att vi under måndagen spårade upp och grep den fjärde mannen på en ort i norra Skåne, säger han. Den nu gripne mannen är 21 år gammal och liksom två av de nu häktade männen är han också asylsökande från provinsen Kosovo i forna Jugoslavien. Han har varit i Sverige i tre månader. Nya uppgifter visar nu också att Yngve Christensson var i livet så sent som vid 22-tiden söndagen den 20:e juli. - Det visar kontroll av hans inkommande telefonsamtal, och det betyder att vi kan begränsa tidpunkten för brottet ytterligare, säger Börje Ekelius. Det var på måndagen den 21:e juli som Christensson hittades död, kvävd av den munkavle som rånarna placerat över hans ansikte.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".