Ishockey

Play off-spel vänder Lakers minus till plus

I och med segern mot Troja Ljungby på tisdagskvällen så kommer Växjö Lakers ekonomi ligga på plus minus noll. Skulle Växjölaget nå kvalserien så kan man lägga ytterligare minst en miljon i kassan. Det säger Växjö Lakers ordförande Anders Öhman till Sveriges Radio Kronoberg.

På måndagkvällen slog Lakers Troja med 7-3 hemma i Växjö ishall. I och med att laget nu är klara för nästa playoff-omgång så kommer man hamna på minst plus minus noll. Det säger Anders Öhman till Sveriges Radio Kronoberg.

Växjö Lakers var nära konkurs förra sommaren med ett underskott på 3,3 miljoner. Men konkursen avstyrdes efter en insamling av pengar och efter bildandet av Växjö Lakers Idrotts AB. Nu är läget ett annat.

– Vi hade en prognos på hela grundsäsongen att vi skulle hamna på minus 230 000. Men i och med första playoffmatchen så är den förlusten avbetad.

Ikväll avgörs om det blir Mora eller Almtuna som står i vägen för om Lakers för första gången ska nå kvalserien. Fem garanterade hemmamatcher skulle betyda ännu mera i kassan för Lakers.

Vad skulle ni tjäna på att nå kvalserien och få ytterligare fem hemmamatcher?

– Någonstans mellan en och två miljoner, säger Anders Öhman.

Men ser Anders Öhman kvalserien enbart som en möjlighet att dra i pengar eller siktar man på att faktiskt nå elitserien?

– Kommer man till kvalserien så tror jag inte att det finns en enda spelare i vårt lag som inte kommer göra allt för att ta chansen och ge de andra lagen en rejäl match.

Jocke Wallgren
jocke.wallgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".