Krismöte om nazismen i Ljungby

Under onsdagen höll polisen, socialförvaltningen och de ledande politikerna i Ljungby krismöte för att diskutera vad man ska göra åt nynazisternas framfart på orten.
På mötet beslutade man att både polisen och socialförvaltningen ska höja sin beredskap som en kortsiktig lösning. På längre sikt vill man engagera både föreningar och skolan för att fånga upp de ungdomar som ingår i det nazistiska nätverket. Det är sedan midsommarhelgen, då en nazistsympatisör blev knivskuren, som situationen i Ljungby blivit alltmer alarmerande. Under sommaren har det varit flera sammandrabbningar mellan nynazister och vänstersympatisörer. Och polisen säger att nynazisterna nästan tagit över stan på helgerna. Gruppen består av ett tjugotal ungdomar mellan 16-20 år och leds av två eller tre äldre, välkända nazister. Och det viktigaste är att erbjuda alternativ för dessa ungdomar, säger Leif Sjöholm, socialchef i Ljungby Kommun.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".