Växjö

Växjö Squashklubb klar för slutspel

Den 8-9 maj avgörs Sm-slutspelet i squash och där kommer Växjö Squashklubb vara ett av fyra lag som spelar om medaljerna. Det blev klart sedan Växjö i helgen säkrat fjärdeplatsen i grundserien via tre stycken 2-2-matcher.

- Jag är faktiskt positivt överraskad därför att vi hade lite problem skador och sjukdomar innan så det var ett reservbetonat lag. Vi trodde att det skulle bli ganska svårt att nå den där slutspelsplatsen, det stod mellan oss och Stockholm, men ett par bragdmatcher och lite ”stolpe in” gjorde att det gick vägen, säger Mikael Pallinder i Växjö Squashklubb.

Under helgen blev det alltså tre gånger 2-2 mot Stockholm, Roslagen och Intersquash. Växjö hamnade på 20 poäng i grundserien vilket innebar fjärdeplatsen och laget är klart för Sm-slutspelet.

- Det är jättekul för det var den målsättning vi satte upp när säsongen började, säger Mikael Pallinder.

Slutspelet avgörs den 8-9 maj och då gör Växjö upp om Sm-medaljerna med Malmö, Roslagen och Intersquash.

- Alla de här lagen har riktigt bra spelare, så jag förväntar mig att det blir tufft. Vi har också ett starkt lag så vi har chans att spela om medaljerna, säger Mikael Pallinder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".