Testplats i formel 1 klar för Björn Wirdheim

Det går snabbt i svängarna för svenske racerföraren Björn Wirdheim. På lördagen säkrade han som förste svensk titeln i formel 3000-serien. Redan i september kommer han att få testköra i formel 1 med Jordan-stallet. -Men om det blir en permanent formel 1-plats är för tidigt att säga, påpekar Björn Wirdheim.
Den 12-14 september avgörs formel 1-tävlingen på Monzabanan i Italien. Då kommer Björn Wirdheim att agera testförare åt Jordan under träningsloppen, meddelade teamet på söndagen. Han kommer också vara med på en två timmars privat testkörning med stallets ordinarie förare Giancarlo Fisichella och Ralph Firman. Hans varvtider kommer då att kunna jämföras med hela det övriga fältet av förare. Wirdheim kom tvåa i formel 3000-loppet på Hockenheim på lördagen och är därmed klar som totalmästare i sammandraget av formel 3000-mästerskapetserien. Han blev den förste svensk att vinna den titeln.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".