Vinförsäljningen fortsätter att öka i Kronoberg

Första halvåret i år har länets Systembolag sålt 850 000 liter vin. Det är en ökning med nästan sju procent jämfört med samma period förra året.
En av anledningarna tros vara de nya reklamregler för alkohol som infördes i februari. Regler som innebär att reklam för öl och vin nu även är tillåten i dagspress. Sedan de nya reglerna infördes har det sålts vinannonser för 2,8 miljoner kronor i Sverige - första halvåret i fjol var motsvarande siffra drygt 260 000 kronor. Men enligt Jane Johansson, butikschef för Systembolaget i Åseda, beror ökningen även på en förändrad vinkultur och att kunderna är mer medvetna om vilka viner de vill ha. - Många åker utomlands och provar olika viner som de vill ha även när de kommer hem till Sverige. Det är roligt, för det gör vårt vinsortiment mer levande, säger Jane Johansson till SR Kronoberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".