1 av 2
Hela Pilbäcksklassen
2 av 2
Simon Runefors och Alicia Kerrolf intervjuas av Vi i femmans programledare Kim Ohlsson.
Växjö

Pilbäckskolan vann Vi i 5:an i radio


Pilbäckskolan från Växjö vann regionfinalen i Vi i femman. Nu är det klart att Simon Runefors och Alicia Kerrolf samt de andra i Växjöklassen tävlar i TV-omgångarna.

Pilbäckskolan vann i tisdags länsfinalen i Kronoberg. Under torsdagens tävling fick de därför möta vinnarna från Skaraborg, Tidavads skola och vinnarna från Jönköping, Nyarpsskolan.

Regionfinalen var mycket jämn men redan efter de första frågorna hade Pilbäckskolan tagit en liten ledning. Denna ledning utökades under tävlingens gång men det hela avgjordes inte förrän under tävlingsmomentet Stegen, där lagen utifrån ett ämne väljer en fråga som är värd mellan en och fem poäng.
I det läget ledde Växjöklassen med tre poäng. För på egen handa säkra segern var de tvungna att svara rätt på den avslutande tre-poängsfrågan, vilket de gjorde.

Både Jönköpings- och Skaraborgsklassen valde en fem-poängsfråga och de svarade också rätt. Det betydde att Pilbäckskolan vann tävlingen med endast en poängs skillnad mot de båda motståndarna.

Slutresultat:
Pilbäckskolan 18
Nyarspsskolan 17
Tidavads skola 17

Pilbäckskolan tävlar nu vidare i Vi i femman i SVT som startar i mitten av april.

Kim Ohlsson
kim.ohlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".