Ett av brandoffren kom från länet

Ett av de båda dödsoffren vid fredagens brand på Sigfridsområdet i Växjö var från Kronobergs län. Det var en 16-årig flicka från Växjö kommun. Det andra dödsoffret var en 20-årig kvinna från Skåne. Fortfarande är läget också allvarligt för de tre svårt skadade.
Den 16-åriga flickan från Växjö kommun sysslade mycket med idrott, och beskrivs av en idrottsledare som känt henne i fyra år som en ovanligt pigg och glad tjej, som hade lätt att få vänner. Men sedan i februari i år har hon vårdats, först på barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, och sedan på avdelning 67. Den 38-åriga patient på avdelningen som orsakade branden genom att tända eld på föremål på sitt rum, misstänks för mordbrand. Hon transporterades redan i fredags från Växjö till Säters sjukhus, för hennes egen säkerhets skull, eftersom många av hennes medpatienter var mycket upprörda efter branden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".