Växjö

Äntligen! säger Motormännen om förbättrad Norrled i Växjö

Beskedet från vägverket att förbättra Norrleden i Växjö och göra den mer trafiksäker mottas med stor tillfredsställelse av Motormännen i Växjö.

Redan på ett tidigt stadium vände sig Motormännens växjöklubb mot utformningen av av-och påfarterna, och ordföranden Rolf Karlsson är glad att vägverket till sist ger efter för kritiken:

– Det är väl bra att det till slut händer någonting, och man får väl verkligen hoppas att en omformning av Norrleden leder till höjd trafikssäkerhet, för i dag är Norrleden osäker, särskilt för bilister som inte känner till de lokala förhållandena, säger Rolf Karlsson.

Det var igår vi berättade i nyheterna att vägverket nu erkänner att av- och påfarterna vid den ombyggda Norrleden inte fungerat bra, något som framgår av vägverkets egen olyckstatistk.

– Det viktigaste när man förändrar Norrleden är att man gör om avfartsfilerna så att att man tydligt ser skillnaden på ett vanligt körfält och det som är avfartsfil, säger Rolf Karlsson.

Tidigare artiklar om Norrleden:

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista