Rånade 67-åringen tidigare utsatt för rån

Den 67-årige företagare som under tisdagskvällen utsattes för ett brutalt rån utanför Urshult har tidigare blivit rånad.
För elva år sen dömdes tre växjöyngligar till fleråriga fängelsestraff för ett rån mot företagaren. Efter gårdagskvällens överfall ligger han i dag kvar på Växjö lasarett, kraftigt blåslagen i ansikte och bröst. Men han uppges ändå efter omständigheterna vara vid realtivt god vigör. Det var två okända män som under tisdagskvällen med knytnävsslag och sparkar övermannade företagaren utanför hans ensligt belägna hus. Därefter tog de hans plånbok som enligt uppgift ska ha innehållit omkring 3000 kronor. Den ene mannen beskrivs vara i 18-20 årsåldern och han talade en helt brytningsfri svenska. Den andre mannen hann företagaren inte med att se. De båda männen försvann till fots från platsen, och 67-åringen kunde själv ta sig in i sitt hus och larma polisen. Företagaren förvarar varulagret i sitt bostadshus, något som varit lockande flera gånger för kriminella. I november 1992 bröt sig tre växjöynglingar, då mellan 19 och 21 år gamla, in hos företagaren. De slog ner honom och bakband honom, kapade hans telefonsladd och stal ur hans varulager för närmare 80 000 kronor. En av de tre gärningsmännen dömdes då till fyra och ett halvt års fängelse, de andra två till två år och tre månader. Och så sent som i mitten av juli i år gjordes ett inbrottsförsök i företagarens hus, men då var han hemma och tjuven skrämdes på flykten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".