Inga dumprar produceras för tillfället på Volvo i Braås. Foto: Volvo CE
Växjö

Tillverkningstopp på Volvo i Braås

Tillverkningen på Volvos fabrik i Braås står helt stilla sedan flera veckor tillbaka. För trots stora varsel så räcker inte orderingången till att hålla produktionen uppe. Och idag levereras bara dumprar som redan finns i lager.

Personalen som finns kvar går i utbildningar på företaget i väntan på att produktionen ska dra i gång igen.

– Vi har haft en väldigt dålig orderingång under en längre tid och som det ser ut i dagsläget ser vi ingen bättring på den fronten säger Niklas Nillroth, platschef på Volvo Construction Equipment i Braås.

Nu berättar Niklas Nillroth att tillverkningen stått stilla helt och hållet under en längre tid. I fyra veckor har inte en enda mutter skruvats på det numer välpolerade verkstadsgolvet i Volvofabriken i Braås.

Istället har personalen fått utbilda sig på fabriken i väntan på att produktionen ska dra igång igen.

– Vår bedömning är att vi måste dra igång igen vecka 14, men precis som jag sa tidigare så har vi en väldigt låg orderingång så det blir i så fall med väldigt låga volymer, säger Niklas Nilllroth.

Vad skulle göra att ni inte skulle kunna dra igång om två veckor?

– Det är att det skulle se värre ut än idag, säger Niklas Nillroth platschef på Volvo Construction Equipment i Braås.

Lars-Peter Hielle
lars-peter.hielle@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".