Salmonellasmittat kött i Alvesta

Salmonellasmittat kött har nu upptäckts i Alvesta av kommunens miljöinspektör efter provtagning av kött på ett näringsställe.
Hundratals smålänningar och blekingar har redan blivit sjuka av det kött, som kom från den leverantör, som också sålt kött till Alvestaföretaget. Inga människor har rapporterats blivit sjuka i Alvesta. - Men i sådana här fall kan man aldrig vara riktigt säker på att faran är över ännu, säger Inga-Lill Ljungdahl, bygg- och miljöchef till Sveriges Radio Kronoberg. I Älmhult däremot visade sig ett misstänkt fall av salmonella vara falskt alarm. Det var kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektör som i slutet av förra veckan tog prover på en restaurang i Älmhult. Restaurangen hade fått en leverans med danskt kött från samma grossist som också levererat kött till det salmonelladrabbade näringsstället i Alvesta. Men provsvaren från älmhultsrestaurangen visar alltså att det inte finns någon salmonella där.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".