Växjö

Tredje gången gillt för Theleborgs ryttarsällskap

Under fredagskvällen håller Theleborgs Ryttarsällskap i Växjö ett extra medlemsmöte för att reda ut krisen i klubben. För en knapp månad sedan utbröt turbulens vid det ordinarie årsmötet då en ny styrelse skulle utses, och under fredagen ska Ryttarsällskapet göra ett nytt försök.

Missnöjet har funnits länge inom ryttarsällskapet. Det har då framför allt handlat om en dispyt mellan dom privatryttare som hyr stallplatser och delar av personalen på ridklubben.

Och när det för en knapp månad sedan hölls ett ordinarie årsmöte, kuppade privatryttarna in en ny styrelse.

Anledningen är att dom tyckte att den gamla styrelsen arbetat mot privatryttarna, genom att höja taxorna och dessutom inrättat ett orättvist regelverk.

Men turbulsen med en inkuppade styrelse var inte nog. På stående fot, efter valet av den nya styrelsen, sa halva personalstyrkan upp sig - i protest.

Bland annat lämnade ridskolechefen och stallchefen sina poster.

Men den nya styrelsen blev inte långvarig. Bara några dagar efter att den valts, hoppade flera personer av efter meningsskiljaktigheter inom gruppen.

Det i sin tur ledde till att dom få som blev kvar, ställde sina platser till förfogande.

För att nu komma vidare ska ridklubben alltså utse en ny styrelse ikväll, och för att allt ska ske enligt reglerna finns Smålands Ridsportförbund på plats.

Representanterna från distriktet ska i första hand se till att klubben stadgar följs och att Theleborgs Ryttarsällskap får en ny styrelse - den tredje på mindre än en månad.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".