Växjö

Nederlagstippat Frej tror på seger

På tisdagkvällen spelar växjöklubben Frej semifinal i bordtennis-SM. Men det är ett nederlagstippat Frej som kommer till spel. Motståndet är nämligen storfavoriterna till guldet, Köpingslaget Mälarenergi. Men trots dom dåliga oddsen tror dom båda växjöspelarna Linn Sandström och Nina Stenviken på seger.

– Det är klart att det blir en tuff match men vi ska kunna pressa dom om vi når normal nivå, säger Nina Stenviken till SR Kronoberg.

Linn Sandström och Nina Stenviken ska tillsammans med Zhang Fang och Caroline Olsson slå ur underläge.

Motståndaren i semifinalen Köpingslaget Mälarenregi, vann den norra elitserien utan att förlora en enda match, och har dessutom en av Europas bästa kinesiskor, Ma Wenting, i laget.

– Det kan till och med vara en fördel för att dom har pressen på sig. Vi ska kunna vara med och fajtas, säger Linn Sandström i BTK Frej.

Dänningelandas guld sporrar
Hoppet om en SM-final finns för Frej och det ju inte så länge sedan ett Växjölag spelade bra i ett SM-slutspel. Förra våren stod ju Dänningelanda som svenska mästarinnor.

Och deras guld gör att Linn Sandström och Nina Stenviken ser möjligheter till liknande framgångar för Frej.

– Dänningelanda hade ett lite bättre utgångläge med lite bättre spelare men helt omöjligt är det inte, säger Stenviken.

Matchen på tisdagkvällen är den första i bäst av tre möten. Därför är den väldigt viktig.

– Det vore värdefullt med en seger men jag tror nog att vi kan vända ett underläge också, avslutar Sandström.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista