Peter Örn ny vd för Sveriges Radio

Sveriges Radios styrelse beslutade på måndagen att förorda före detta växjöbon Peter Örn till ny verkställande direktör för SR efter Lisa Söderberg. MBL-förhandlingar har inletts.
Peter Örn är 49 år och är sedan förra året vd för Riksteatern. Mellan 1994 och 2001 var han generalsekreterare för Svenska Röda Korset. I början av 1980-talet var Peter Örn ordförande i Folkpartiets Ungdomsförbund, och 1985-1994 var han partisekreterare för Folkpartiet. Bland Peter Örns offentliga uppdrag kan nämnas regeringens uppdrag som ordförande för analysgruppen för granskning av Estoniakatastrofen. Han är även ordförande för Erikastiftelsen som bedriver verksamhet för barn med psykiska problem. - Peter Örn var vårt förstahandsval som ny radiochef, säger SR:s styrelseordförande Ove Joanson. Peter är en idémänniska med bred ledarerfarenhet från kulturliv, folkrörelser och politik. Han kommer att bli en tydlig och kraftfull ledare för Sveriges Radio. - Jag ser med stor glädje fram emot möjligheten att tillsammans med Sveriges Radios medarbetare få leda företaget in i framtiden, säger Peter Örn. Radion är närvarande i alla svenskars vardagsliv och står i centrum av svenskt samhällsliv. Sveriges Radio är landets bästa och viktigaste medieföretag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".