VÄXJÖ

Kaos i morgontrafiken

En timmerbil tappade strax efter klockan sju på morgonen sin last på riksväg 23, strax norr om Sandsbro. Det orsakade kaos i morgonrusningen och totalstopp i trafiken.

Uppdaterad kl 11:40

Chauffören i timmerbilen tvingades göra en kraftig inbromsning vid ett möte och då trillade flera timmerstockar av från släpet.

– Det är en lastbil som har fått bromsa kraftigt och den hala lasten trillade av, säger polisen Nina Bergström.

Vägbygge på platsen
Olyckan skedde någon kilometer norr om Sandsbro på riksväg 23, vid infarten mot Gårdsby. På sträckan pågår det vägarbete för att bygga om vägen.

Chauffören som är från Estland ville inte prata med SR Kronoberg, men hans svenska kollega Lars Appert berättar vad som hände.

– Han har fått bromsa in häftigt eftersom det var en bil framför som bromsade kraftigt. Ett stort problem är att det är så mycket isbildning på virket, säger Lars Appert.

Tror att stockarna var fellastade
Isbildning på timerstockarna kan ha bidragit till att de lossnade säger chaufförens svenske kollega, och Magnus Gunnarsson som är ombudsman för Sveriges åkeriföretag i Småland och Öland tror att stockarna varit fellastade.

– Som jag kan bedöma det beror det på dålig lastsäkring. Timret är isigt och ska förankras så att det inte kan förflyttas, säger Magnus Gunnarsson.

Vid niotiden började trafiken släppas på igen. Vad som orsakade olyckan utreds nu av polis.

Frida Nielsen
frida.nielsen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista