Många av Kommunals medlemmar har frågor om turbulensen kring LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
Växjö

"Det är oroväckande"

Medlemmar från Kommunal höll i dag en manifestation mot alliansens politik på stan i Växjö. Men fokus hamnade istället på turbulensen kring LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin.

Ingrid Johansson var en av dem från Kommunal som iklätt sig röda regnrockar och delade ut flygblad vid Speaker’s corner på Storgatan. Hon vill inte uttala sig särskilt mycket om kritiken mot Wanja Lundby-Wedin men gillar inte att hon har suttit i 25 olika styrelser.

– Det låter oroväckande. Hur kan man klara så många styrelseuppdrag, undrar Ingrid Johansson.

Under hela veckan har det stormat kring LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin och hennes agerande i AMF:s styrelse. Hon har som styrelseledamot godkänt pensionsavtal för AMF:s chef i mångmiljonklassen. Men hon säger sig inte varit medveten om omfattningen.

Och medlemmar i LO-förbundet Kommunal, som företräder många låginkomsttagare, reagerar nu på turerna kring Wanja Lundby-Wedins agerande i styrelsen.

– Många av våra medlemmar undrar varför det har blivit så här och reagerar på att hon har så många olika styrelseuppdrag. Medför hennes uppdrag verkligen att man måste sitta i så många styrelser, undrar Susanne Karlsson, som är facklig företrädare för Kommunal.

Läs mer:

Håkan Erlandsson
hakan.erlandsson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".