Ishockey

Tingsryd har fortfarande chansen

Tingsryd har fortfarande chansen att nå Hockeyallsvenskan. Detta efter att TAIF slagit Nybro med 3-2 på bortaplan på torsdagen, samtidigt som kvalserieledaren Örebro tappade poäng borta mot Valbo.

Nybro började bäst och inledde med ett rejält tryck mot Peter Johansson. Robert Kimby hade bästa läget, men Johansson räddade.

På en kontring var det ändå Tingsryd som, inte rättvist, gjorde 0-1. Målskytt var Henrik Bankelius, efter ett två-mot-ett-läge framför Nybros målvkat Henrik Toikander.

Efter målet tog Tingsryd över lite grann, mycket på grund av att Nybrospelarna drog på sig utvisningar.

Sen utökning
Det var också i numerärt överläge som TAIF gjorde 2-0. Tomas Lundström passade Fredik Hansson som pangade in tingsrydsmål nummer 2 denna afton. Målet gjordes med bara 37 sekunder kvar på perioden.

I starten av den andra akten blev det mycket Nybro eftersom hemmalaget tvingade fram Tingsrydsutvisningar flera gånger om.

I ett av dessa numerära överlägen gjorde Nybro också 1-2, via Bobby Williams.

Trots att Tingsryd efter det fick spela med full manskap, kändes det som om Nybro spelade i powerplay. Och därför kom 2-2 också helt rättvist. Patrick Hucko sköt och Jonny Ågren satte kvitteringen.

I slutet av perioden var det nära att TAIF tog ledningen. Olof Einarsson var nära men målet uteblev.

Retroaktiv utdelning
Utdelningen kom retroaktivt för i inledningen av tredje perioden gjorde Simon Stark 2-3, på passning från Fredrik Hansson när det bara hade gått 1.37 av perioden.

Halvvägs in i perioden fick Tingsryd en straff efter att Joakim Hilding blivit hakad. Men Olof Svensson missade dock straffen efter en fin räddning av Toikander i Nybro-kassen.

Nybro gjorde vad man kunde i slutet och trycket mot Peter Johansson i TAIF-kassen var stort. Men gästerna höll undan och vann med 3-2.

Örebro vann borta mot Valbo, men det krävdes straffar för att skilja lagen åt. Därmed tappade Örebro poäng i kvalserietoppen och inför de två avslutande omgångarna leder Örebro med blott tre poäng och två mål bättre målskillnad, före TAIF.

På måndag möts Tingsryd och Örebro i Dackehallen.

sporten.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".