TINGSRYD

Allsvenskan nära för TAIF

Inför den avslutande omgången av kvalserien till Hockeyallsvenskan är Tingsryd ny tabelletta. Detta efter seger över Örebro på måndagkvällen med 3-2, inför fullsatta läktare i Dackehallen.

- Det är ju lite häftigt för det kan ju bli målskillnadsdrama, skrattar Tingsrydstränaren Mikael Tisell efter matchen mot Örebro.

Matchen började nervöst från båda lagen. Samtidigt var spelarna lite griniga inledningsvis men elitseriedomaren Tomas Andersson ingav respekt på banan vilket gjorde att båda lagen lugnade ner sig.

TAIF tog tag i spelet efter hand, och med ett snabbt avslut i slutet av första perioden gjorde Tomas Lundström 1-0 för hemmalaget inför en jublande publik.

Backmiss bakom 1-1
Många trodde nog att 1-0 skulle stå sig perioden ut, men ett backmisstag gjorde att Örebro kunde kvittera med bara tio sekunder kvar. Målskytten var Thomas Fahlqvist.

I andra perioden ökade Tingsryd tryckert mot Örebro och det verkade som om nerverna var lite kallare hos TAIF-spelarna.

Men mål dröjde fram till slutet av perioden - då kom de dock i flertal! I spel 5 mot 4 gjorde Tingsryd 2-1 på ett riktigt klassmål. David Johnsson hade pucken bakom Örtebrokassen och David Laudius kom perfekt mitt i slottet och kunde stöta in en isare mellan benen på målvakten.

TAIF hade farten uppe
Nu var Tingsryd uppe i varv samtidigt som Örebro knäade, o bara 30 sekunder efter 2-1 kom också 3-1.

Hårdaste skottet i Dackehallen för året från 20-årige Fredrik Hansson satt i målvakten Höglunds högra kryss.

Innan perioden var det nära att bli 4-1 också, men Anders Åkessons skott tog ribban istället för att gå i mål.

Den tredje perioden präglades av utvisningar åt båda håll och trots lägen åt båda hållen dröjde det till klockan stod på 13.31 innan något mål kom. Då var det Örebro som reducerade till 3-2.

Slutet av matchen blev en rejäl pärs för Tingsryd som ändå höll undan och vann matchen med 3-2.

Spännande inför avslutningen
Förutsättningarna inför avslutningsomgången är att Tingsryd möter Asplöven på bortaplan, medan Örebro möter Huddinge på hemmais.

- Det handlar om det mentala, vem som vågar spela ut, avslutar Tingsrydstränaren Mikael Tisell.

Båda lagen har 20 poäng. Båda lagen har +12 i målskillnad, men Tingsryd leder serien i kraft av fler gjorda mål...

sporten.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".